Bemutatkozom
2019. április 09. írta: Lélektündér Művészetterápia

Bemutatkozom

Régen...

en.jpg1990 óta folyamatosan olyan munkakörökben mozgok, amelyekben az emberekkel való kapcsolat, mások segítése, valamint útmutatás és tanítás áll a középpontban. 2000 után kezdtem kimondottan tanárként tevékenykedni. Munkáim során sokrétű tapasztalatra tettem szert, hiszen tanítottam általános alsó tagozatos kisiskolásoktól kezdve középiskolásokon keresztül egészen a felnőttekig nagyon sok osztályt és csoportot állami iskolában, alapítványi iskolában, főállásban és óraadóként, közoktatásban és tanfolyami keretek között, nappali és esti képzésben egyaránt.

Úgy vélem, hogy minden életszakasznak és élethelyzetnek ugyanúgy megvannak a maga szépségei és küzdelmei, és bármilyen életkorban képesek vagyunk fejlődni egészen halálunkig, egyszerűen csak észre kell vennünk, és meg kell ragadnunk ehhez a kínálkozó lehetőségeket. Ennek felismerése vezetett el olyan irányokba és képzések felé, mint a játék alkalmazása az oktatásban és nevelésben, valamint a művészetterápia.

A művészetterápia több irányzatával is megismerkedtem, és kipróbáltam. Miután saját élményeken keresztül megtapasztalhattam a hatásait úgy gondoltam, szeretném ezt a tapasztalatot átadni, és hozzásegíteni másokat is hasonló élményekhez. Néhány éve a Katarzisz Komplex Művészetterápia® módszere mellett köteleztem el magam, amelyet dr. Antalfai Márta  dolgozott ki. Úgy gondolom, hogy az általam megismertek közül ez a módszer áll hozzám a legközelebb, és ebben a módszerben tudok leginkább hitelesen és hatásosan működni.

... és most

Jelenleg óraadóként tanítok, és művészetterápiás foglalkozásokat tartok különböző csoportokban és korosztályban. Szabadidőmben színezek, mandalákat készítek, és természetesen folyamatosan képzem és fejlesztem magam.